СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 2:09

Вараш відсвяткував свій 48-й День народження

Місто Вараш сьогодні, 12 вересня святкує свій 48-й День народження.

До відзначення Дня міста Вараш долучився заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, привітав мешканців міста зі святом та вручив відзнаки облдержадміністрації.

«Бюджет Вараської громади становить половину власних доходів обласного бюджету, у цьому велику роль відіграють підприємства, які працюють на вашій території, передусім АЕС. Мені імпонує підхід, який ви запровадили, комплексна робота в логістичному та індустріальному напрямах, зокрема формування дата-центрів, пошук можливих локацій для індустріальних парків. Ви рухаєтеся у правильному руслі. Хочу запевнити, що ОДА є і буде вашим партнером», – зазначив у своєму виступі Ігор Тимошенко.

На святкування також прибули надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін, представники гміни Волув (Польща) Себастіан Вєжбовські та Рафал Заєць, народні депутати України, представники депутатського корпусу обласної, районних рад, делегації із Волинської та Хмельницької областей та ін.

Цьогоріч мешканці та гості міста мали змогу насолоджуватися яскравою мистецькою програмою святкування впродовж двох днів – 11 і 12 вересня.

Родзинкою програми свята став фестиваль «EnergyArtFest». У рамках фестивалю – виступи зірок талант-шоу «Голос країни», відомих музичних гуртів «LATEXFAUNA», «ADAM», «ХAC», «KOZAK SYSTEM», танцювальні майстер-класи, художній воркшоп та street-art, батл брейк-дансерів та шоу паркуристів, нічна дискотека. А також кінопоказ під відкритим небом, творчі майстер-класи для дітей, креативні фотозони для селфі, гастрономія та інші цікавинки.

Упродовж святкування Дня міста у неділю працював святковий ярмарок та виставка майстрів народного мистецтва. По обіді розпочався традиційний обласний фестиваль народної творчості та побуту “Барви Надстир’я” за участю аматорських колективів Рівненщини.

Також упродовж 11-12 вересня відбулася низка спортивних заходів: розважальна гра “Козацькі забави”, XII міський турнір із більярду “Кузнецовська піраміда”, футбольний матч юнацьких команд у рамках чемпіонату України, змагання з баскетболу, волейболу, дитячий турнір зі швидких шахів тощо.

Окрім цього, у рамках святкування Дня міста представлено виставку пожежної-рятувальної та військової техніки. Всі охочі могли взяти участь в естафеті “Firefighter Combat Challenge”, яка проходила серед дітей та дорослих.

Також відбулася презентація проєкту «Рівненщина туристична», працювали локації населених пунктів, що об’єдналися у Вараській громаді, відбулися «Свято хліба», фестиваль мацика, «Медові гостини».