СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 21:20

Це катастрофа для місцевих бюджетів, – Олександр Третяк про ініціативу Зеленського

Сьогодні, 8 вересня міський голова Рівного Олександр Третяк взяв участь в нараді, ініційованої Асоціацією міст України, за участі виконавчого директора Олександра Слобожана і мерів міст України зокрема: Києва- Віталія Кличка, Луцька – Ігоря Поліщука, Хмельницького – Олександра Симчишина, та інших.

Мери міст висловили думки стосовно алгоритму виведення сфери теплопостачання з кризової ситуації, спричиненої підняттям ціни на газ в Україні. Зокрема, ціна газу збільшується з 4 до 7,40 грн для населення, та з 8 до 17 грн за 1 куб м.для бюджетної сфери.

Ситуація відіб’ється і на споживачах, адже вартість блакитного палива в Україні є ключовою складовою тарифу на опалення і гарячу воду.

Міські голови підтримали Звернення Асоціації міст України щодо забезпечення початку та сталого проходження опалювального сезону.

Центральна влада відпустила ринок газу і зараз теплопостачальні підприємства в опалювальний сезон будуть купувати газ у «Нафтогазу». Але не за річним фіксованим тарифом, а за ринковими, цінами.

“Президент вимагає від регіонів не піднімати ціну на опалення. А різницю, яка виникне, компенсувати за рахунок коштів місцевих бюджетів. Це не просто криза, це катастрофа для місцевих бюджетів. Розуміємо, коштів у людей оплачувати збільшені тарифи немає, тому шукаємо шляхи врегулювання різниці в тарифах на тепло”, – зазначив міський очільник Рівного.