СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 14:16

СБУ на Рівненщині планує антитерористичні та контрдиверсійні навчання у прикордонних районах

З 10 по 16 вересня координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні СБ України в Рівненській області проведе антитерористичні/контрдиверсійні навчання у північних прикордонних районах регіону.

Заходи проводитимуться в умовах максимально наближених до реальних з використанням озброєння та спеціальної техніки.

Метою проведення навчань є удосконалення міжвідомчої взаємодії з протидії можливим терористичним і диверсійним загрозам у прикордонних районах.

До участі у навчаннях залучатимуться підрозділи Служби безпеки України, Національної поліції, патрульної поліції, Держспецзв’язку, Національної гвардії, Збройних Сил України, Військової служби правопорядку ЗСУ, Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, представники місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Під час навчань в окремих районах можливе тимчасове запровадження особливого режиму, зокрема обмеження або заборона руху транспортних засобів і пішоходів, перевірка документів, що посвідчують особу, огляд автомобілів тощо.

СБУ звертається до місцевих жителів з проханням поставитися з розумінням до тимчасових незручностей і належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців мати з собою документи, що засвідчують особу.

Крім того, просимо громадян інформувати правоохоронців за номером телефону довіри (0362) 678-606, або на телефон чергового (0362) 62-43-43
у випадках:

• прибуття чи перебування підозрілих осіб, які виявляють підвищений інтерес до військових об’єктів, будівель органів державної влади, об’єктів критичної інфраструктури та місць масового перебування людей;
• появи підозрілих транспортних засобів чи безпілотних літальних апаратів поблизу стратегічних об’єктів;
• виявлення підозрілих предметів чи засобів ураження;
• отримання інформації про наміри здійснення терористичної і диверсійної діяльності або інших протиправних дій.