СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 10:49

У поліції Рівненщини із військовими обговорили питання забезпечення призову на строкову службу

Зустріч із представниками Рівненського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки відбулася у Головному управлінні Національної поліції в Рівненській області вчора, шостого вересня.

Основне питання робочої наради — узгодження алгоритму спільних дій поліцейських та військових з організації оповіщення та вручення повісток працівниками ТРЦ та СП військовозобов’язаним обговорили заступник начальника Головного управління Василь Зелінський, заступник начальника Рівненського РУП Іван Теліга, військовий комісар Олександр Ярмошевич та представники Рівненського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Нагадаємо, призов на строкову службу стартує з першого жовтня. Василь Зелінський зауважив, що превентивну роботу із призовниками потрібно розпочинати уже сьогодні. Зокрема, як один із механізмів реалізації призовної кампанії заступник начальника ГУНП назвав роз’яснювальну роботу. Відтак, закликав особовий склад територіальних підозділів долучитися до організації та проведення призовної кампанії. Зокрема, наголосив дільничним офіцерам поліції, поліцейським офіцерам громади, працівникам груп реагування патрульної поліції на проведенні превентивної роботи із призовниками, роз’ясненні відповідальності, яка може наступати за ухилення від військової служби.

До прикладу, протягом призову 2021 року на підставі звернень ТЦК та СП слідчими підрозділами відділів та відділень ГУНП за фактом ухилення від призову на строкову службу за статтею 335 КК України розпочато 37 кримінальних проваджень.

Військовий комісар Рівненського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Ярмошевич підкреслив, що спільними заходами і взаємодією усіх служб вдасться досягнути бажаного результату. Тож за підсумками зустрічі було вирішено розглянути можливість залучення до вказаного напрямку діяльності представників громадських формувань, голів ОСББ, керівників закладів освіти, підприємств, установ, організацій.

Крім того, будуть проведені спільні патрулювання та рейди військових та поліцейських для забезпечення публічної безпеки та порядку під час встановлення місцезнаходження призовників, а також вручення їм повісток.