СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 2:48

На Рівненщині суд захистив право військової на виплату заробітної плати

У травні 2021 року за зверненням військової інспектори праці Управління Держпраці у Рівненській області провели позаплановий контрольний захід у суб’єкта господарювання, який здійснює діяльність на території Рівненської області, зокрема, забезпечує комплексне обслуговування об’єктів.

Під час проведення інспекційного відвідування посадовці виявили порушення суб’єктом господарювання частини 3 статті 119 КЗпП України відносно військової Зокрема, суб’єкт господарювання не дотримався обов’язку щодо збереження місця роботи (посади) військової, яка уклала контракт на проходження військової служби та не забезпечив виплати середнього заробітку за час проходження військової служби.

За результатами контрольного заходу суб’єкту  господарювання  було видано припис про усунення виявлених порушень. Однак, не погодившись із позицією інспекторів праці, він звернувся до адміністративного суду з позовом про скасування припису.

Адміністративний суд підтримав позицію Управління Держпраці у Рівненській області щодо встановлених порушень та зобов’язання суб’єкта господарювання по їх усуненню.

Управління Держпраці у Рівненській області нагадує!

За працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності і у фізичних осіб – підприємців, у яких вони працювали на час призову.