СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 7:37

На Рівненщині зважування вантажівок проводили з порушенням законодавства

Служба автомобільних доріг Рівненської області порушила законодавство уклавши договір щодо надання послуг з проведення зважування великовагових транспортних засобів пересувними ваговими комплексами.

Про це повідомили в обласній прокуратурі.

Повідомляється, що порушення законодавства з боку рівненських дорожників вдалося попередити завдяки моніторингу веб-порталу публічних закупівель «ProZorro».

Правоохоронці встановили, що договір про надання послуг зважування було укладено з підприємицею, яка не має права надавати дані послуги, а фактично займається будівельною діяльністю.

А пропозиція, яку дана підприємиця надала тендерному комітету не відповідала вимогам. Зокрема, щодо наявності відповідного обладнання, сертифікатів на вагові комплекси, а також чинних позитивних висновків метрологічної повірки вимірювальної техніки та наявності працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід для надання таких послуг.

Це і стало підставою для звернення прокуратури до суду. Днями, Господарський суд Рівненської області прийняв рішення про недійсність рішення тендерного комітету і розірвання даного договору.

Також, було попереджено незаконній витраті з бюджету 66,5 мільйонів гривень.