СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 14:55

На будівельних майданчиках Рівного інспектори Держпраці виявили значні порушення (+ФОТО)

В рамках інформаційно-роз’яснювальної роботи посадові особи Управління Держпраці у Рівненської області здійснили консультативні візити на низку об’єктів будівництва м. Рівне.

Разом з керівниками та відповідальними працівниками 8 суб’єктів господарювання посадовці оглянули чотири будівельні майданчики, документацію, стан обладнання та механізмів, які використовують на будівництві.

Особливу увагу звернули на виконання робіт підвищеної небезпеки, де є найбільш травмонебезпечні операції та ризики виникнення нещасних випадків.

Фахівці Управління Держпраці провели бесіди з представниками генпідрядників та залучених ними субпідрядних організацій. Зокрема, вони вказали на недоліки у роботі та шляхи їх вирішення. Варто зазначити, що більша чистина недоліків була зразу усунена.

Але моніторинг показав також низку порушень, які загрожують безпеці:
– Обладнання встановлено на краях котлованів;
– не все обладнання з електроприводом заземлене;
– лінії електропостачання прокладені по опорах огорожі з металопрофілю;
– не огороджені небезпечні зони під час робіт будівельних підйомників безпосередньо біля житлових будинків;
– працівники, які виконують роботи на висоті, не використовують засоби індивідуального захисту.

Під час превентивного заходу велику увагу приділили питанням належного оформлнення трудових відносин. І роботодавцям, і працівникам було наголошено на ризиках незаделарованої праці.

Щоб мінімізувати виникнення аварійних ситуації, травмування працівників та жителів прилеглих будинків, ризиків незадекларованої праці, така консультативно-роз’яснювальна робота триватиме і надалі.