СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 14:07

На Рівненщині «цифрових» тренерів навчали кібербезпеці

Як вберегтися від шахраїв, здійснюючи онлайн-покупки чи продажі? Чому, користуючись інтернет-банкінгом, краще уникати загальнодоступних мереж   Wi-Fi? Чому варто бути обережними, викладаючи в соцмережі фото з відпочинку за кордоном з зазначенням локації? 

Ці та інші питання обговорили під час навчання  тренерів проєкту «Цифра в кишені». Вже невдовзі вони проводитимуть воркшопи із  користування онлайн-послугами для мешканців громад. Тим часом питання безпеки в інтернеті є дуже важливим. Тож наразі тренери глибше вивчили саме цю тему.  А консультували їх експерти відділу протидії кіберзлочинам в Рівненській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Загалом на сьогодні випадки онлайн-шахрайств є доволі частими. Зловмисники, використовуючи різні способи і приводи, намагаються дізнатися, зокрема, платіжні реквізити, паролі-підтвердження різних операцій. Детальніше про це можна дізнатися за посиланням https://t.me/CyberpolUA.

Тим часом, щоб уникнути неприємностей, користуючись онлайн-послугами, варто дотримуватися певних правил.  Власне, такої техніки безпеки мешканців  Володимирецької, Гощанської, Здолбунівської, Дубенської та Сарненської  громад навчатимуть тренери, які пройшли відповідну підготовку. Крім того, вони пояснюватимуть і показуватимуть людям, як не виходячи з дому, записатися до лікаря, оплатити рахунки за «комуналку», купити квитки, поспілкуватися з рідними завдяки сервісам відеотелефонії, отримати державні послуги через портал «Дія». Все це передбачає проєкт «Цифра в кишені».