СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 11:51

Платниками ПДВ Рівненщини до державної казни забезпечено понад 1,2 мільярда гривень податку на додану вартість

Як повідомила заступник начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Зоя Хоній, за сім місяців 2021 року до державного бюджету надійшло 1 218 млн грн ПДВ,  що на 362,6 млн грн, або на 42%  більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

Такої позитивної динаміки досягнуто як завдяки підвищенню якості адміністрування, так і шляхом активної взаємодії з представниками бізнесу, зокрема, в частині попередження можливих ризиків, – наголошують у  податковій службі області.

«Ріст сплати ПДВ, як і загалом надходжень до бюджетів усіх рівнів, пов’язуємо з належним податковим супроводом платників ПДВ. Окремо варто зазначити, що електронний формат спілкування платників ПДВ з податковою службою дозволяє своєчасно реагувати на ризики несплати, запобігає використанню схем мінімізації та виключає суб’єктивний чинник», – коментує Зоя Хоній.

Нагадаємо, представники бізнесу можуть отримувати актуальну інформацію з питань адміністрування ПДВ, у тому числі, щодо функціонування електронної системи, на сайті фіскальної служби (http://tax.gov.ua/zakonodavstvo/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/podatok-na-dodanu-vartist), в Електронному кабінеті платника (https://cabinet.tax.gov.ua), у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (http://zir.tax.gov.ua) та в контакт-центрі ДПС України за номером 0 800 501 007.