СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 13:25

Закупівля рівненськими обласними освітянами ноутбуків на 47 мільйонів гривень розпочалася з суперечки про дискримінацію

Управління освіти і науки Рівненської ОДА оголосило тендер на закупівлю 2344 шт. ноутбуків, очікувана вартість – 46, 97 млн.грн., свої пропозиції учасники можуть подати до 10 вересня, а нині триває період уточнень, коли потенційні учасники можуть задати питання чи запропонувати поправити якісь умови в тендерній документації.

Цим правом скористалося одна з фірм, яка просить прибрати дискримінаційну, на їх думку вимогу, “стосовно розміщення пунктів сервісної мережі в Рівненській області”. Мовляв Замовник не довів, що якщо сервісний центр знаходиться поза межами області, то це якось погіршить умови закупівлі.

Рівненські обласні освітяни на таку вимогу відреагували негативно, мовляв ноутбуки “використовуватимуться в учбових закладах області. У випадку виходу із строю однієї з одиниць або всієї партії товару це негативно вплине на процес навчання учнів. Тому необхідно зменшити можливі ризики виникнення ситуації з довгим терміном усунення дефектів та недоліків або заміни Товару в межах гарантійного строку”.

Тобто, якщо щось поламаються, освітяни хочуть, аби ремонт був, а завозити ноутбук не потрібно було десь невідомо куди.

Потенційний учасник з цим не згоден, пише, що ЗАмовник не довів, що наявність сервісних центрів в області якось більше гарантує швидкий ремонт і погрожує звернутися зі скаргою до Антимонопольного комітету.

Поки такої скарги подано не було. А щодо виходу із ситуації, можливо в тендерній документації варто було б передбачити не сервісний центр в межах області, а строки ремонту, адже саме це, насправді важливо.

Як проходитиме один із найбільших освітянських тендерів на Рівненщині можна слідкувати за посиланням https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-08-10-012573-a

Аукціон заплановано на 18 жовтня (скарга може десь змістити цей термін). А поставка ноутбуків має відбутися не пізніше 10 грудня 2021 року.