СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 8:07

На Рівненщині УПЦ МП збудує новий храм

У вівторок, 10 серпня цього року з благословіння митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія в селі Повча Рівненської області освятили земельну ділянку, на якій планують звести новий храм Української Православної Церкви Московського Патріархату.

Чин освячення очолив протоієрей Анатолій Богданов – один з ініціаторів будівництва.
Підтримати релігійну громаду села Повча в цей день приїхали клірики з сусідніх населених пунктів.

Віруючі розповіли, що будівля, в якій вони були змушені молитися останнім часом, знаходиться в аварійному стані. Крім того, колишня глава сільської ради забрала документи на церковний будинок, і тепер громада УПЦ не може підтвердити своє право власності на приміщення, в якому молиться.

«Люди зібрали чималу суму грошей і вирішили будуватися, – розповів о. Анатолій. – Стояло питання тільки про земельну ділянку. Однак знайшлася добра людина, Микола Морозюк, він і пожертвував свою землю».

Вже наступного тижня в Повчі планують проводити земельні роботи і заливати фундамент.

Молодий настоятель приходу ієрей Андрій Ступницький, який опікується громадою УПЦ МП менше року, просить усіх небайдужих помолитися про те, щоб віруючим вдалося без проблем втілити свої мрії про новий храм у життя.

Церкву на честь Святої Трійці в селі Повча забрали в 2019 році. Конфлікт навколо неї тривав майже п’ять років, поки колишня глава сільради не відібрала ключі у релігійної громади УПЦ.