СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 3:54

На Рівненщині збільшать кількість патрульних екіпажів на найбільш аварійних ділянках доріг

Крім того, у вихідні та святкові дні до несення служби залучатимуться додаткові наряди поліції. Про це повідомили в Нацполіції.

У відомстві розпочинаються комплексні профілактичні заходи щодо безпеки дорожнього руху.

«Хочемо наголосити на активізації роботи в напрямку контролю за дотриманням водіями автобусів правил дорожнього руху і правил перевезення пасажирів. Крім того, потрібно посилити контроль за дотриманням перевізниками, водіями та пасажирами правил щодо карантину людей, зокрема дотримання ними протиепідемічних заходів», – йдеться у повідомленні.

В поліції також додали, що наразі громадяни масово їдуть на відпочинок. Тож питання безпеки дорожнього руху вкрай актуальне. Відтак на найбільш аварійно небезпечних ділянках доріг, зокрема – державного значення, збільшиться кількість екіпажів патрульної поліції.

Поліцейські активізують роботу у цьому напрямку й надалі виявлятимуть та документуватимуть порушення законодавства у сфері пасажирських перевезень. Крім того, поліцейські закцентують на виявленні фактів порушення правил проїзду транспортних засобів, чиї габаритні або вагові параметри перевищують нормативні.

«У межах компетенції, спільно з представниками Укртрансбезпеки, необхідно забезпечити здійснення посилених заходів габаритно-вагового контролю. Ці заходи зараз дуже актуальні, тож потрібно разом з підрозділами Укртрансбезпеки на місцях спланувати і залучити достатню кількість нарядів патрульної поліції, поліцейських для контролю», – додають поліцейські.

Крім того, впродовж місяця в державі триватиме комплекс заходів під умовною назвою «Безпечні автомобільні дороги».