СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 21:46

У Рівному може з’явитися унікальний завод з утилізації твердих побутових відходів

Сьогодні на запрошення Агенції розвитку Рівного наше місто відвідали представники ТОВ «ІнтерРадіоЕкологія» – партнери італійської компанії Termomeccanica, що є одним з лідерів у виготовленні обладнання та впровадженні технологій переробки твердих побутових відходів в енергію на ринках Європейського Союзу.

Представники міської влади розглянули інвестиційний проект заводу з утилізації твердих побутових відходів із виробництвом теплової та електричної енергії, а також виготовленням базальтового волокна. Отримання саме останнього продукту гарантує досягнення привабливих техніко-економічних показників проекту та робить його унікальним на ринку пропозицій технологій переробки твердих відходів в Україні.

Загальна сума інвестицій – 80 млн євро, з яких італійські інвестори готові забезпечити у 100% розмірі, що знімає навантаження на місцевий бюджет та не потребує кредитування в фінансових установах.

Запуск такого підприємства надає можливість в Рівному створити 150 нових робочий місць, можливість реалізації партнерської кампанії підтримки соціальних проектів для міста, підтримка та створення супроводжуючих бізнесів, що прямо-пропорційно наповнюватиме місцевий бюджет податками.

В результаті зустрічі домовились, що партнери інвестора в найближчий період підготують детальні пропозиції можливої співпраці з містом Рівне, а також готові показати приклади функціонування таких заводів в Європейському Союзі.