СЬОГОДНІ: Вівторок, 19.03.2024, 11:13

Міському голові Рівного Олександру Третяку загрожує до 5 років обмеження волі за погрози ромам

Проти міського голови Рівного Олександра Третяка поліція відкрила кримінальне провадження за фактом умисних дій, спрямованих на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями.

Цю інформацію підтвердили у прес-службі ГУНП в Рівненській області.

Нагадаємо, що 9 червня цього року, в ефірі одного із місцевих радіо очільник Рівного пригрозив ромам, що “упакує” їх усіх в автобус та вивезе на рідне Закарпаття. І хоча, уже 10 червня Олександр Третяк перепросив за свої різкі висловлювання щодо людей цієї національності, вже 11 червня правоохоронці реагуючи на рапорт одного із місцевих майорів поліції відкрили проти рівненського мера кримінальне провадження.

Якщо справа все таки дійде до суду і міського голову Рівного визнають винним у вчиненні кримінального правопорушення, то йому загрожує покарання у вигляді штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400-8500 грн.) або ж обмеження волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.