СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 15:05

У Сарненській ЦРЛ готуються до встановлення потужного комп’ютерного томографа

У приймальному відділенні Сарненської ЦРЛ розпочнуть встановлювати потужний комп’ютерний томограф.

Готовність до об’єкту до робіт проінспектувала заступник голови ОДА Людмила Шатковська, разом із керівником профільного департаменту Олегом Вівсянником, головою Сарненської ТГ Русланом Серпеніновим, депутатами обласної ради.

«Будівельні роботи завершені ще у 2020 році. Площа оновленого приймального відділення становитиме 844 квадрати. Об’єкт буде введено в експлуатацію після монтажу комп’ютерного томографа. Також відділення матиме устаткування, яке затверджено МОЗ для всіх приймальних відділень, серед яких УЗД та ренген-апарат», – розповіла Людмила Шатковська.

Розробником проектної документації виступила Сарненська ЦРЛ. З держбюджету на приймальне відділення спрямовано  43 млн грн: 18 млн гривень на реконструкцію та 25 млн гривень на обладнання. Долучаться до  співфінансування важливого для району об’єкту також територіальні громади  Сарненщини.

Оновлене приймальне відділення має ізоляційну, інфекційну та рентген кімнати, операційну палати, лабораторну, а також боксоване приміщення для хворих на COVID-19 і спеціальне крите приміщення для заїзду швидкої.