СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 19:54

На Рівненщині втілюють австрійський проект, який входить в ТОП-5 інвестицій в Україні

За рік Рівненщина наростила загальний товарооборот із Австрією на 77%, при цьому половина експорту – це товари меблевої галузі. Область на цьому не зупинятиметься, а лише планує нарощувати співпрацю.

На цьому акцентував заступник голови ОДА Сергій Гемберг під час зустрічі із Почесним консулом Республіки Австрія у Львові Маркіяном Мальським.

«Меблева галузь – одна з найбільших перспектив для Рівненщини. Адже  із 5 мільйонів доларів товарообороту між Рівненщиною та Австрією 3 мільйони – це меблі. Загалом 60% область експортує готової продукції, а не сировини. Це і є той приклад технократичного хабу, який просуває голова ОДА Віталій Коваль, де основна додана вартість від сировини перетворюється на готову продукцію. Таку позицію підтримуємо у співпраці з іншими країнами», – розповів Сергій Гемберг.

На сьогодні на Рівненщині реалізують австрійський проєкт , який входить в ТОП-5 інвестицій в Україні. Компанія «Кроноспан» будує потужний деревообробний завод , інвестиції складають понад 200 мільйонів євро.

«Приємно, що саме Австрія є цією країною, звідки походить найбільша інвестиція. Важливо, щоб цей проєкт став показовим і успішним для Рівненщини та України. Також є ідеї щодо розвитку співпраці в альтернативній енергетиці, інфраструктурі. Загалом до Західної України є багато зацікавленості з боку австрійських компаній. Саме Рівненщина має надзвичайний потенціал для розвитку економічних проєктів», – зазначив Почесний консул Республіки Австрія у Львові Маркіян Мальський.

Серед проєктів, які сторони  готові розвивати – агронапрямок, створення спільних рівненсько-австрійських підприємств, підтримка медичних закладів у придбанні обладнання, а також освітні, культурні та туристичні заходи.