СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 22:27

На Рівненській АЕС стартував міжнародний семінар ВАО

На майданчику Рівненської АЕС уперше в регіональному центрі ВАО АЕС стартував семінар на тему «Лідерство в атомній енергетиці для начальників змін АЕС». Захід організовано з метою розвитку лідерських якостей для вкрай важливої ланки персоналу атомних електростанцій – начальників змін станцій.

У семінарі беруть участь 37 працівників атомної галузі України та представники ВАО АЕС-МЦ. Упродовж п’яти днів учасники прослухають лекції представників Асоціації, обговорять роль лідера та лідерство в роботі АЕС, вплив людського фактора та інструменти підвищення ефективності роботи, вдосконалення ядерної безпеки та її культури, роль НЗС в реалізації базових принципів експлуатації та забезпеченні протиаварійної готовності, формування моделей поведінки та коучинг, а також питання управління робочим часом і стимулювання персоналу. Для учасників організаторами підготовлені не лише лекції, насичені презентаціями та відео, а й будуть проведені ділові ігри, аналіз бізнес-кейсів, що підвищує освоєння матеріалу й подальше застосування його на практиці.

За словами керівника програми «Галузевого навчання та розвитку» ВАО АЕС-МЦ Сергія Логвінова, у 2019 році на Генеральній Асамблеї ВАО АЕС було озвучено, що лідерство є певним диференціатором – відмінною особливістю прогресивних станцій, де керівники-лідери демонструють найкращі результати роботи в галузі. Відтак, ВАО АЕС вважає за необхідне допомогти всім АЕС у розвитку лідерського потенціалу своїх працівників, через що організовуються семінари та навчальні курси для керівників різних ланок управління.

«Цей семінар організовано, щоб донести персоналу про бачення ВАО АЕС в сфері лідерства, поділитися кращими практиками в напрямі його розвитку. Особливо це важливо для начальників зміни станції, які в межах своїх повноважень ухвалюють оперативні рішення, від яких залежить безпечна експлуатація АЕС. Рівненську АЕС для проведення семінару вибрано не випадково, адже вона є своєрідним криголамом у процесі розвитку лідерства. Ми тісно співпрацюємо і кращі напрацювання реалізуємо саме на РАЕС», – зазначив Сергій Логвінов.

Генеральний директор Рівненської АЕС Павло Павлишин у своїй презентації розповів учасникам семінару про розвиток лідерського потенціалу на підприємстві – цілі, завдання, методологію, представив основні нормативні документи по роботі з персоналом і розвитку лідерства, зокрема щодо формування кадрового резерву та профорієнтаційної діяльності.

«Тема лідерства сьогодні є важливою та актуальною. Лідер – це людина, яка постійно рухається вперед, навчається чомусь новому, не нехтуючи набутими знаннями, розвивається не лише сама, а й розвиває та турбується про свій колектив», – підкреслив Павло Павлишин.