СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 22:51

В так званій “ЛНР” пригрозили розстріляти Протасевича в разі екстрадиції з Мінська

У підтримуваній РФ самопроголошеній “ЛНР” допустили, що білоруського опозиційного журналіста Романа Протасевича можуть засудити до розстрілу на території “республіки” в разі передачі на Донбас із Мінська. Затримання ексголовного редактора Telegram-каналу NEXTA викликало міжнародний скандал і спричинило за собою санкції проти Білорусі.

“Офіційні” особи терористів відкрито заяв про розстріл журналіста не робили, однак про таку інформацію, отриману від “високопоставленого джерела” в так званій народній міліції “ЛНР”, написав Telegram-канал “ГлавМедиа“.

Відповідний пост було опубліковано у суботу, 5 червня.

“У разі екстрадиції в “ЛНР” Роману Протасевичу за “злочини проти людяності” загрожує розстріл на Донбасі”, – вказано в повідомленні.

Зазначимо, що смертна кара використовується російськими окупаційними силами в “ЛНР” як вища міра покарання.

Крім того, на Telegram-каналі “Военный обозреватель” з’явилося повідомлення про те, що представники “прокуратури” незаконної “республіки” нібито вирушили до Мінська для проведення допиту хлопця.

Днем раніше офіцер “народної міліції” самопроголошеної “Луганської народної республіки” Іван Филипоненко озвучив версію, що через Протасевича нібито проходив транзит громадян, охочих повоювати на Донбасі проти терористичних “Л/ДНР”. Окупанта цитує “РИА Новости.

“Через Протасевича проходив транзит громадян, охочих заробити і “повоювати” на Донбасі на стороні ЗСУ.

Трансфер із Мінська в зону ООС становив 5 тисяч доларів, у вартість входило семиденне проживання, харчування та три виходи на першу лінію оборони зі стріляниною з різного озброєння з необмеженою витратою боєприпасів”, – стверджує Филипоненко.

Відомо, що російські терористи “ЛНР” завели справу проти білоруського опозиційного журналіста, звинувативши його в участі в бойових діях у складі полку Національної гвардії України “Азов”.