СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 16:51

На Рівненщині УПЦ МП будуватимуть новий храм

У неділю, 30 травня парафіяни Свято-Михайлівської парафії УПЦ села Мошків примножили пасхальну радість визначною подією. З благословення Високопреосвященнішого Варфоломія, митрополита Рівненського та Острозького, було звершено закладку наріжного каменя та встановлено хрест на місці будівництва нового храму. 

Ще у 2019 році місцевий храм перейшов під юрисдикцію ПЦУ. Тож вірні УПЦ звершували богослужіння спочатку у наметі, а згодом (і на даний час) в облаштованому під храм житловому будинку. З плином часу вдалося придбати земельну ділянку та розпочати будівництво нового храму.

До цієї справи активно долучилися парафіяни, благодійний фонд «ФАВОР», та меценат Андрій Біба. Тож спільними зусиллями було виконано фундаментні роботи та зведено стіни будівлі. Оскільки роботи виконувалися у терміновому порядку, закладку наріжного каменя було звершено лише на нинішньому етапі будівництва.

Знакове богослужіння звершив вікарій Рівненської єпархії УПЦ Преосвященнійший єпископ Дубенський Пимен. Владиці співслужили благочинний Млинівського округу УПЦ прот. Василій Іванейко, настоятель храму свящ. Андрій Муляр та прибуле духовенство.

Незважаючи на прохолодну дощову погоду спільна молитва зібрала на місці будівництва храму багато парафіян.

У ході богослужіння було встановлено хрест, закладено пам’ятну капсулу та наріжний камінь. Усі присутні мали змогу взяти безпосередню участь у закладці каменю, власноруч поклавши цементний розчин у місці його встановлення.