СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 11:57

Депутати Вараської міської ради встановили нові ставки податків

Під час першого пленарного засідання дев’ятої сесії Вараської міської ради депутати запровадили нові ставки єдиного податку та ставки і пільги зі сплати земельного податку.

Зокрема, для першої групи платників єдиного податку встановлено 10% розміру прожиткового мінімуму, а для другої групи платників єдиного податку 10% розміру мінімальної заробітної плати. За земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання (крім державної та комунальної форми власності), ставка податку складатиме 6% від їх нормативної грошової оцінки (із 1 січня 2023 року розмір буде збільшено удвічі).

“Щодо нових ставок єдиного податку, то депутати пішли на зустріч підприємцям. Це реальний крок, про який була мова під час наших передвиборчих кампаній. Також підтримали бізнес і зменшили до 6% ставку земельного податку для ділянок, що перебувають у постійному користуванні. Тобто за півтора року цим піпдриємцям, компаніям необхідно владнати свої справи і оформити або оренду цієї землі, або викупити її. Окрім цього ми врахували і численні звернення підприємців, які торгують на ринку – власник торговища пообіцяв не змінювати для них ставку збору, якщо плата за землю буде у межах шести відсотків. Отже, це добра воля до нього з боку депутатського корпусу, ми свою частину джентельменської угоди виконали, будемо дивитися чи він дотримається свого слова”, – говорить голова Комісії з питань бюджету, фінансів, економічного розвитку та інвестиційної політики Вараської міської ради Юрій Кравець (фракція ВО “Батьківщина”).

Також депутати проголосували за встановлення ставки туристичного збору: 0,25% від розміру мінімальної заробітної плати для внутрішнього туризму, 1,5% – для в’їзного туризму.