СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 8:40

На Рівненщині поліцейського судитимуть за хабар

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно заступника начальника одного з відділень поліції ГУНП в Рівненській області.

Його обвинувачують у проханні надання та одержанні неправомірної вигоди для себе за не вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого йому службового становища та у зловживанні впливом (ч. 1 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Слідством встановлено, що поліцейський налагодив схему незаконного одержання неправомірної вигоди. Зокрема, він отримував 200 доларів США щомісяця за не притягнення до відповідальності підприємця, який займався перевезенням горілчаних виробів територією Рівненської області, у т.ч шляхом надання протиправних вказівок підлеглим співробітникам про безперешкодний пропуск автомобіля підприємця під час транспортування підакцизних товарів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі 3 слідчого відділу (з дислокацією у м. Рівне) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому. Оперативний супровід – ВБКОЗ УСБУ в Рівненській області.

Санкція статтей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.