СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 13:56

У Сарнах безробітних залучатимуть до громадських робіт

Безробітним мешканцям громади шукатимуть роботу за «пілотною» програмою.

Мова йде про Програму організації та проведення громадських робіт на 2021 рік. Її одноголосно схвалили рішенням виконавчого комітету 21 травня.

Про це повідомляють в прес-службі Сарненської міської ради.

Про Програму йшлося в одному із 17 питань, що розглядали на засіданні виконкому. Інформував про неї директор комунального підприємства «Екосервіс» Олександр Микосянчик. Члени виконкому обговорили перспективи впровадження Програми, ознайомились з умовами фінансування при залученні безробітних до виконання громадських робіт і дійшли згоди схвалити всі її розділи.

«22 жителі громади, першочергово, за попередніми розрахунками, будуть працевлаштовані у старостинських округах, перспектива є й для жителів міста, завдяки схваленій Програмі», — каже в. о. міського голови Володимир Міщеня. «Фінансування здійснюватиметься 50/50 Сарненською міською територіальною громадою та Фондом державного соціального страхування України на випадок безробіття, що теж є не менш важливо та вигідно для нашої громади. Це суми по 81 тисяч гривень від кожної із сторін».

Оплата праці залучених до громадських робіт осіб, нараховуватиметься за фактично виконану роботу відповідно до договору, з оплатою не нижче мінімального розміру заробітної плати.

Безробітні працюватимуть над поліпшенням благоустрою населених пунктів, озелененням територій соціальної сфери, в зонах відпочинку, прибиратимуть сміттєзвалища, розчищатимуть сніг, тощо. Також, допомагатимуть утримувати в належному стані придорожні смуги. Залучатимуть їх ще й до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій при необхідності та до догляду за пам’ятками архітектури, історії, культури.