СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 18:20

У Рівному військовослужбовця засуджено за домашнє насильство

Рівненський міський суд Рівненської області визнав винним 30-річного військовослужбовця військової служби за контрактом однієї з військових частин у домашньому насильстві та самовільному залишенні військової частини в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ст. 126-1, ч. 4 ст. 407 КК України).

У суді Рівненською спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Західного регіону доведено, що вказаний боєць упродовж тривалого часу – з квітня 2018 року по грудень 2019 року систематично знущався над колишньою дружиною. Зокрема, двічі, будучи на підпитку, завдав їй тілесні ушкодження, а також систематично і цілеспрямовано вчиняв відносно неї психологічне насильство, нецензурно висловлюючись, що завдало шкоди її психологічному здоров’ю.

При цьому, з метою тимчасово ухилитися від військової служби, двічі самовільно залишав розташування військової частини у 2019 та 2020 роках і по декілька місяців перебував поза її межами, проводячи час на власний розсуд.

У ході судового засідання військовослужбовець вину в інкримінованих йому злочинах визнав повністю. Суд врахував усі обставини, наведені прокурором, у тому числі тяжкість злочинів, і засудив його до 3 років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік.

Крім того, суд заборонив три місяці наближатися до місця проживання чи потенційного перебування ексдружини і направив його для проходження програми для кривдників.