СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 12:03

Рівненщина долучається до Глобального Тижня безпеки дорожнього руху

В Україні розпочався Тиждень безпеки дорожнього руху. Наша область також приєдналася до 6-го Глобального Тижня безпеки дорожнього руху, який триватиме у всьому світі з 17 по 23 травня.

Так, світовим співтовариством розпочато низку заходів, спрямованих на поліпшення ситуації щодо дорожньо-транспортної аварійності. Наразі проходить І етап  Тижня, другий – триватиме із 15 по 21 листопада 2021 року.

6-тий Глобальний Тиждень безпеки дорожнього руху присвячено темі перевищення швидкості (Managing Speeding) – одній із основних причин ДТП і відбуватиметься під гаслом #StreetsForLife #Love30. Тобто акцентуватиме увагу на обмеженнях швидкості руху транспортних засобів до 30 км/год в межах житлових та пішохідних зон у містах.

Безпека міських вулиць – це і про безпечну швидкість, і про належну транспортну інфраструктуру, і про альтернативні види транспорту, і про безпечну поведінку учасників дорожнього руху тощо.

Під час І-го етапу планується проведення низки заходів, серед яких національний форум з безпеки дорожнього руху, молодіжні науково-практичні семінари та конференції, єдиний національний урок з безпеки дорожнього руху у загальноосвітніх навчальних закладах. Також стартував щорічний всеукраїнський конкурс фото- та відеоробіт серед дітей та молоді «Безпечна країна», загальнонаціональна благодійна акція зі здачі крові для постраждалих в дорожньо-транспортних «Здай кров – врятуй життя» та багато іншого.

Детальніше щодо заходів Тижня дивіться у Плані.

Нагадаємо, травневий Тиждень безпеки дорожнього руху відкриває Друге Десятиліття дій із забезпечення безпеки дорожнього руху на 2021-2030 рр., схвалене резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 74/299 на 74-й сесії в серпні минулого року, з амбітною метою скорочення кількості смертей та травм через дорожньо-транспортні пригоди на 50% до 2030 року.