СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 22:56

Роботу ядерного товариства у Рівненській області визнано ефективною

Серед працівників Рівненської АЕС та інших членів ВП ГО «Українське ядерне товариство» в Рівненській області відбулася звітно-виборна конференція.

Положенням про відокремлені підрозділи ГО «УкрЯТ» регламентовано проведення таких конференцій один раз на два роки. Саме стільки часу минуло з попередньої конференції, яка проходила у квітні 2019 року. У зв’язку з карантинними заходами через пандемію COVID-19 цьогорічний захід проведено за допомогою електронного листування у внутрішній поштовій системі GroupWise у форматі звітності та голосування.

Сьогодні членами ВП ГО «УкрЯТ» у Рівненській області є понад 300 осіб, переважна більшість яких – працівники Рівненської АЕС. У поточній конференції взяли участь 168 спілчан. Під час онлайн-події було презентовано звіт щодо діяльності відокремленого підрозділу з квітня 2019 року по квітень 2021 року та проведено голосування щодо обрання голови і його заступника. У документі окреслено заходи, які проводилися, до яких долучалося й підтримувало Товариство впродовж звітного періоду.

«За останні два роки основний акцент в діяльності нашого відокремленого підрозділу ми ставили на профорієнтаційну роботу з навчальними закладами населених пунктів зони спостереження, популяризацію атомної галузі як безпечного та надійного низьковуглецевого джерела енергії. Долучаємося до різноманітних інформаційно-просвітницьких заходів Рівненської АЕС та міста Вараш. Значну увагу приділяли волонтерському руху, зокрема усі спортивні заходи РАЕС не обходилися без підтримки наших волонтерів, також продовжуємо співпрацю з Вараським міським центром комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З. А. МатвієнкоЧерез карантинні обмеження частина запланованих заходів була скасована, перенесена або проведена в онлайн-форматі», – наголосив очільник ВП ГО «УкрЯТ» в Рівненській області.

За результатами конференції начальника управління інформації та зв’язків з громадськістю РАЕС Сергія Гуцала переобрано на наступний термін головою осередку Товариства. З числа кандидатів його заступником обрано заступника начальника навчально-тренувального центру РАЕС з навчально-методичної роботи Олександра Ошурка. Як відзначило керівництво ВП ГО «УкрЯТ» у Рівненській області, у планах на найближчу перспективу: відбірковий етап Всеукраїнського конкурсу рефератів серед шкільної молоді «Ядерна енергетика і світ», робота за проєктом «Ядерна школа РАЕС», підтримка спортивних та інформаційно-іміджевих проєктів РАЕС, співпраця з Вараським реабілітаційним центром та навчальними закладами середньої та вищої освіти міста та району, робота з молоддю та сприяння просуванню атомної енергетики як низьковуглецевої задля збереження клімату, участь в інформаційному проєкті Товариства щодо перспективного будівництва атомних енергоблоків в Україні.

У підсумку конференції роботу ВП ГО «УкрЯТ» у Рівненській області визнано ефективною та визначено делегатів на звітно-виборну конференцію ГО «УкрЯТ», яка відбудеться 14 травня у м. Київ.