СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 13:38

8 травня у Рівному зустрінуть “Першу хвилину миру”

До Дня пам’яті та примирення в обласному центрі у вечірній час під виступи камерного оркестру, удари дзвону та звуки метроному відбудеться традиційна патріотично-мистецька акція «Перша хвилина миру».

Захід розпочнеться о 22.00 год. на майдані Музики біля Залу органної та камерної музики.

Пам’ять загиблих у Другій світовій війні вшанують хвилиною мовчання.

О 23:01 год. як нагадування про те, що саме в цей час 8 травня 1945 року після підписання акту про беззастережну капітуляцію нацистської Німеччини в Європі закінчилася Друга світова війна, відбудеться символічне запалення «вогню миру» – у небо здіймуться кульки з ліхтариками.

Окрім того, 8 травня на території Рівненської області в рамках відзначення Дня пам’яті та примирення буде проведено низку меморіальних, культурно-мистецьких, патріотичних та інших заходів.

У цей день в Рівному о 10:15 год. відбудеться урочисте покладання квітів до Меморіалу Вічної Слави та флеш-моб «Повертайся живим».

Об 11:00 год. на території Алеї Героїв кладовища «Нове» буде проведено панахиду та вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, загиблих учасників АТО/ООС, покладання квітів до місць їх поховання.

9 травня у Рівному в рамках заходів з нагоди 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні о 10:15 год. відбудеться урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку «Загиблим за Україну».

Потому, об 11:00 год., на території військового меморіалу кладовища «Дубенське» із метою вшанування подвигу переможців нацизму в Другій світовій війні буде проведено мітинг-реквієм «1939 – 1945. Ніколи знову». Під час заходу традиційно буде відслужено спільну міжконфесійну молитву за жертвами Другої світової війни, до Вічного вогню покладено гірлянду з квітів, до Алеї Героїв – вінки і квіти. Пам’ять полеглих вшанують хвилиною мовчання та залпами салютної групи. Біля Вічного вогню виставлятиметься Почесна варта.

Усі заходи проводитимуться із дотриманням санітарних норм та протиепідемічних обмежень.