СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 21:47

До 8 років тюрми загрожує молодому водію на Рівненщині, який збив неповнолітнього велосипедиста і втік з місця події

За процесуального керівництва прокурорів Рівненської обласної прокуратури до Рокитнівського районного суду скеровано обвинувальний акт стосовно 18-річного жителя села Поляни, Рівненського району (раніше Березнівський район).

Йому інкримінують порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого, а також завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває у небезпечному для життя стані (ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 4 лютого цього року, на той момент ще неповнолітній юнак, не маючи посвідчення водія на право керування транспортним засобом, рухаючись з перевищеною швидкістю, між селами Кам’янка та Кургани допустив наїзд на 16-річного велосипедиста, який рухався в попутному напрямку, і не зупинився, а навпаки, втік з місця пригоди.

Від отриманих травм потерпілий помер на місці події, а винуватець ДТП пізніше сам з’явився до поліції та зізнався у вчиненому.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років, або без такого.