СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 11:43

Епіфаній розповів, як працюватимуть церкви на Великдень

Предстоятель Православної Церкви України (ПЦУ) митрополит Епіфаній каже, що на Великдень у храмах проводитимуть богослужіння та освячення пасок, але Церква вживе всіх заходів для безпеки вірян.

Про це він сказав в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

“Храми будуть відкриті. І на вулиці, наскільки мені відомо з рішення МОЗ. І є заяви МОЗ про те, що не буде таких жорстких обмежень. Богослужіння відбуватимуться”, – сказав предстоятель ПЦУ.

За його словами, наразі кожна громада на місці ухвалює рішення щодо впровадження тих чи інших обмежень залежно від того, в якій зоні вони перебувають. Якщо регіон віднесений до “червоної” зони, то там діятимуть посиленні карантинні обмеження.

“Це стосується також і церковних ієрархів. Як ми зараз бачимо в усій Україні, архієреї нашої церкви в певних обласних центрах, в областях звертаються до духовенства, до вірян із закликом про важливість обмеження проведення масових богослужінь. І це нормально, кожен вирішує на місці. А централізовано у нас вже ухвалено відповідні рішення про те, як потрібно поводитися в цих складних умовах”, – розповів Епіфаній.

Він також закликав громадян дотримуватися правил карантину, носити маски й уникати масових скупчень людей.