СЬОГОДНІ: Вівторок, 19.03.2024, 9:20

Співголова фракції “ЄС” не задекларував віллу в Іспанії – “Схеми”

Співголова фракції “Європейська солідарність” Артур Герасимов не задекларував двоповерховий маєток в Іспанії, яким разом із дружиною він володіє із 2013 року. 

Про це йдеться у сюжеті “Схеми“.

Маєток Герасимова та його дружини Наталії Бухалової знаходиться  у містечку Хавеа провінції Аліканте на узбережжі Середземного моря.

Його площа складає 120 квадратних метрів, ще 28 квадратних метрів займають тераси. Відповідні записи є в офіційному іспанському реєстрі прав на нерухоме майно, який отримали “Схеми”.

“На першому поверсі розташовані – передпокій, коридор, спальня, кухня, галерея, ванна кімната, вітальня, тераса і сходи на другий поверх. На другому поверсі – коридор, три спальні, ванна кімната та дві тераси”, – вказується в довідці.

Водночас в декларації нардепа ця нерухомість відсутня.

Журналісти відзначають, що власником вілли Герасимов став у 2013 році, але жодного разу не вніс її в декларацію. З 2014 року Герасимов є депутатом Верховної Ради.

Журналісти припускають, що вартість будинку може сягати понад 10 мільйонів гривень.

На момент публікації розслідування відповіді від Герасимова журналісти не отримали.

Кримінальна відповідальність за внесення неправдивих відомостей у декларації наразі відсутня. Законопроєкт, який нардепи ухвалили у першому читанні і який має відновити покарання за брехню в декларації, передбачає покарання у вигляді штрафу, громадських робіт або позбавлення права обіймати певні посади. У окремих випадках може загрожувати обмеження волі на термін до двох років.