СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 12:05

В поліції нагородили рівнян, які допомогли затримати небезпечного злочинця

Сьогодні, 20 квітня, начальник ГУНП в Рівненській області відзначив двох громадян, які завдяки своїй активній життєвій позиції зуміли протистояти та затримати нападника.

Нагадаємо, 18 квітня, житель Хмельниччини скоїв напад на касира обмінного пункту у торговому центрі по вулиці Гагаріна в обласному центрі.

37-річна жінка зуміла зірвати маску з нападника та, всіляко відбиваючись від нападника, виштовхала його із приміщення. На крики жінки про допомогу зреагували не тільки охорона торгового центру, а й відвідувачі.

Водночас затримувати розбійника кинувся і 39-річний житель села Вересневе Рівненського району, який отримав поранення в ногу із пістолета зловмисника. Однак, небайдужим громадянам вдалося нейтралізувати його протиправні дії та утримати до приїзду поліції.

«Це відважний крок для будь-якої людини, — підкреслив очільник поліції Рівненської області Олексій Камишанський. — Ви не розгубилися, за лічені секунди прийняли рішення та затримали небезпечного злочинця. Від Головного управління Національної поліції в Рівненській області дякуємо вам та бажаємо всього найкращого. Так тримати»!

Подяки за проявлені мужність та героїзм, виявлені під час затримання особи, яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, а також нагрудний знак Олексій Камишанський вручив Катерині Ткачук та Андрію Кравцю.

Обоє нагороджених потерпілих стверджують, що на момент вчинення злочину не замислювалися про хід подій, адже розуміли, що мають вчинити правильно.