СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 20:17

В Олександрійській ОТГ біля Рівного інспектори праці виявили 7 неоформлених працівників

На Рівненщині триває інформаційна кампанія з легалізації праці, яка передбачає превенцію та моніторинг належності оформлення трудових відносин.

Наступним кроком є інспекційне відвідування несумлінних роботодавців, які не реагують на зауваження фахівців Управління Держпраці і не оформлюють трудові відносини з найманими працівниками.

Так, фахівці Управління Держпраці у Рівненській області відвідали з превенцією та моніторингом трудових відносин понад 20 суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території Олександрійської ОТГ (Рівненський район).

Завідувач сектору з питань державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю Управління Маргарита Захарчук та головні державні інспектори Олександр Біловол, Наталія Миронюк поінформували роботодавців про неприпустимість допуску до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин, відповідальність за порушення. Найманим працівникам інспектори роз’яснили переваги легальних трудових відносин.

Та, на жаль, не всі роботодавці дослухаються до рекомендацій фахівців Управління. За результатами моніторингу в Олександрійській ОТГ проведено інспекційні відвідування з питань належного оформлення трудових відносин двох суб’єктів господарювання.

На робочих місцях інспектори виявили 7 осіб, з якими роботодавці не оформили трудові відносини. Суб’єкти господарювання отримали приписи про негайне усунення порушень.