СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 22:30

Територіальній громаді села Деражне на Рівненщині повернуто земельну ділянку

Господарський суд Рівненської області у повному обсязі задоволив позов Здолбунівської окружної прокуратури пред’явлений в інтересах держави в особі Деражненської сільської ради до приватного підприємця про розірвання договору оренди землі та повернення її у комунальну власність.

Зокрема, прокуратурою встановлено, що між сільською радою та приватним підприємством було укладено договір оренди земельної ділянки, вартістю понад 700 тисяч гривень, розташованої у селі Деражне, колишнього Костопільського району. Мова йде про 0,29 га, наданих для будівництва та обслуговування пилорами та інших господарських будівель.

Втім встановлено також, що орендар усунувся від виконання договірних зобов’язань та систематично не сплачував орендну плату за користування землею, що призвело до ненадходження до бюджету значної суми коштів.

Тому, з метою захисту інтересів держави та громади, прокуратурою пред’явлено до суду позов про розірвання договору оренди землі та її повернення Деражненській сільській раді.

З вказаними доводами прокурора повністю погодився господарський суд.

У подальшому, з метою виконання судового рішення між сторонами підписано акти приймання-передачі та повернуто у комунальну власність земельну ділянку несільськогосподарського призначення  загальною площею  0,29 га та вартістю 732 тис гривень.