СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 8:49

Студенти з Рівненщини мають можливість стажуватися у США

У Національному університеті «Острозька академія» 14 квітня відбулася онлайн-консультація студентів з представниками стипендіальної програми ім. Фулбрайта. Захід відбувся за ініціативи відділу міжнародних зв’язків НаУОА. 

Упродовж зустрічі було представлено умови участі в конкурсних етапах програми Fulbright Graduate Student Program. Зокрема розмовляли про процедуру написання та подачі анкети, рекомендації щодо написання есе. На запитання студентів, що стосувалися американської стипендії, відповідала заступниця директора Програми академічних обмінів імені Фулбрайта в Україні та координаторка програм для студентів та молодих науковців Інна Бариш.

Програми імені Фулбрайта спонсорується урядом США та адміністрованим Інститутом Міжнародної Освіти (IIE). Fulbright Graduate Student Program передбачає навчання в американських університетах від одного до двох років на здобуття ступеня магістра. У конкурсі можуть брати участь студенти старших курсів та випускники ЗВО. Кандидати повинні мати щонайменше диплом бакалавра на час призначення стипендії (у серпні 2022 р.).

«Перспективи однієї з найстаріших та наймасштабніших світових програм академічних обмінів колосальні. Програма імені Фулбрайта – це можливість навчатися, стажуватися, подорожувати, та пізнавати культуру США зсередини», – розповідає Інна Бариш.

За умовами гранту, фулбрайтівська програма покриває вартість навчання в університеті, медичне страхування, витрати на дорогу в обидва боки та забезпечує щомісячну стипендію.

Усі необхідні документи для участі у конкурсному відборі потрібно подати до 16 травня 2021 року. До комплекту входять: онлайнова анкета; обов’язкові додаткові форми; три рекомендаційні листи; копії всіх документів про вищу освіту; які свідчать про отриману кваліфікацію; ступінь чи звання (дипломи з додатками; сертифікати тощо)/ або копія залікової книжки для студентів 3-6-х курсів, які ще не отримали диплом на момент конкурсу; портфоліо (для кандидатів з творчих напрямків).

Всі вимоги до оформлення документів подані на офіційному сайті Програми. Щоб отримати детальнішу консультацію або інформацію щодо структури есе просимо звертатися до Офісу Програми за електронною скринькою: office.ukraine@iie.org.