СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 20:06

Рівненський “Верес” у важкому матчі перемагає “Ниву”

Рівненський Верес обіграв тернопільську Ниву у Львові і продовжив переможну серію у чемпіонаті Першої ліги до десяти матчів поспіль. Три очки червоно-чорним приніс точний удар Сергія Панасенка.

Нива – Верес – 0:1 (0:1)

чемпіонат України з футболу, Перша ліга, 22 тур
16 квітня 2021 року, Львів, стадіон СКІФ, без глядачів,

Арбітр: Клим Заброда (Київ). Асистенти: Кирило Хіміченко (Київська обл.) та Юрій Зоренко (Київ). Четвертий арбітр: Роман Блавацький (Львів). Спостерігач арбітражу: Сергій Скрипак (Київська обл.).

Нива: Механів – Дворовенко, Вовченко (Зінь, 90+1), Демчук, Хруставка, Мороз, Семенина, Гатала, Скакун (Малащук, 64), Проців, Кисленко. Запасні: Жупанський, Єрмолов, Кобеля, Мамешев.
Головний тренер: Ігор Климовський.

Верес: Когут – Солдат, Мірошник, Гончаренко, Нємчанінов, Полюлях, Панасенко (Петько, 84), Дахновський, Пасіч, Шестаков (Гайдучик, 81), Сергійчук (Гегедош, 64). Запасні: Бабійчук, Ющишин, Савошко, Махнєв, Гук, Данилюк, Кучеров, Поворознюк.
Головний тренер: Юрій Вірт.

Гол: Панасенко (20)

Попередження: Гатала (48), Дворовенко (53), Демчук (56), Малащук (89) – Панасенко (24), Сергійчук (52), Нємчанінов (58).

На 60-й хвилині Сергійчук не реалізував пенальті (воротар).

До матчу 22-го туру Першої ліги Верес та Нива підійшли у різному настрої. Верес – мав дев’ять поспіль перемог у чемпіонаті, а Нива – шість поспіль поразок. У турнірній таблиці суперників розділяли 27 очок. Втім, не по-квітневому холодна погода, в’язке мокре поле і дощ – обіцяли знівелювати цю різницю.

Верес знову зробив ставку на швидкий гол. Вже на першій хвилині гри голкіпер Ниви Максим Механів вступив у гру і перевів удар Михайла Шестакова на кутовий. Подача від кута поля завершилася хитрим ударом Дмитра Нємчанінова – повз ворота.

Відкрити рахунок у матчі рівнянам вдалося за двадцять хвилин. Гості заробили право на штрафний удар. Метрів за двадцять від воріт тернополян. Стандарт класно виконав Сергій Панасенко. Точно в кут і без шансів для голкіпера – 0:1!

Перший момент у Ниви виник ближче до перерви. Богдан Когут невдало зіграв на виході і втратив мяча. Але Кисленко шансом скористатися не зумів.

Загалом же номінальні господарі у першому таймі мало атакували і не завдали жодного удару у площину воріт рівнян.

А після перерви тернополяни вийшли вже зовсім в іншому настрої. Вже в першій же атаці господарів Богдан Когут був змушений рятувати команду, у стрибку парирувавши удар когось із суперників. Верес відповів. Максим Механів встиг перервати подачу Геннадія Пасіча, першим на добиванні був Ігор Солдат, але м’яч після його пострілу застряг у ногах футболістів тернопільської команди.

Футбол на зустрічних курсах продовжився. Когут взяв удар Кисленка. А рівняни у відповідь заробили пенальті. Ігор Солдат віддав передачу за спину на хід Микиті Полюляху і проти того необережно зіграв Скакун. До точки підійшов Михайло Сергійчук, але його удар парирував Максим Механів.

Незабитий пенальті не найкращим чином вплинув на психологію рівнян. Натомість, погнав вперед Ниву. Демчук влучив у стійку воріт Вереса після передачі Гатали. А ще за хвилину рівнян врятував Микита Полюлях, вибивши м’яча практично з лінії власних воріт.

Нива тиснула. Але Верес вистояв. Рівняни здобули свою десяту поспіль перемогу у чемпіонаті!