СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 20:21

На Рівненщині зафіксовано 17 порушень природоохоронного законодавства

У період з 8 по 14 квітня 2021 року Рівненський рибоохоронний патруль задокументував 17 порушень природоохоронного законодавства. Так, складено 16 протоколів за порушення Правил рибальства (ст. 3 ч. 85 КУпАП). Крім того, оформлено один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 1 071 грн штрафів. Також вилучено 4 од. заборонених знарядь лову», – повідомила заступник начальника управління Олександр Новак.

Для прикладу, 10 та 11 квітня в ході рибоохоронного рейду на Хріницькому водосховищі, поблизу с. Боремель Дубенського  району викрито ряд порушень правил рибальства. Двоє громадян пересувались плавзасобом по нерестовищі.

12 та 13 квітня державними інспекторами задокументовано аналогічне правопорушення. На Хріницькому водосховищі, поблизу с. Товпижин Дубенського району на човні пересувались по нерестовій ділянці «Янове болото».

Згодом в результаті проведення рибоохороного огляду на березі р. Стир, поблизу с.Діброва Вараського району було задокументовано порушення правил рибальства. Громадянин мав намір здійснити вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – сіткою.

Проте у всіх випадках завдяки оперативним діям рибоохоронного патруля, порушники не вистигли завдати шкоди рибному господарству. На викритих громадян складено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.

Крім того 12 квітня та 13 квітня інспекторським складом було за документовано ще два порушення правил рибальства. Так, на р. Стир, поблизу м. Вараш Васького району та на р. Устя, поблизу с. Городок Рівненського району патрульні викрили двох чоловік, які проводили миття власних автомобілів в прибережній зоні.