СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 22:13

Мешканцям Рівненщини рекомендують відмовитися від пікніків у лісах

Під час виїзду на природу, необхідно дотримуватися карантинних заходів та правил пожежної безпеки. Діє заборона на проведення масових (культурних, соціальних, розважальних) заходів. Виїзд людей на пікніки, підвищує ризик виникнення пожеж у природних екосистемах.

Про це повідомили у Рівненській ОДА під час традиційного брифінгу.

На обласному рівні прийнято рішення про заборону розведення відкритого вогню у рекреаційних зонах, лісових масивах (крім спеціально облаштованих місць і обладнаних територій зеленого відпочинку). Такі заборони – щорічні, дають можливість запобігти поширенню масштабних лісових пожеж.

За вчинення дій, які ведуть до загорянь у навколишньому природному середовищі, накладаються адміністративні стягнення. Штраф за дії, що можуть привести до загоряння навколишнього природного середовища становить від 1 700 грн. до 3 400 грн. для фізичних осіб та 3 400 грн. до 5 100 грн. для посадових осіб, на території яких відбуваються такі порушення.

За випалювання стерні з природною рослинністю на землях сільськогосподарського призначення, смугах відводу автомобільних доріг передбачено штрафи від 3 060 грн. до 6 120 грн. Якщо такі дії відбуваються у межах природно-заповідного фонду накладається штраф від 6 120 грн. до 12 240 грн.