СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 10:34

На Рівненщині поліцейські проводять превентивні заходи щодо дотримання карантинних обмежень

Роз’яснювальну роботу та дотримання передбачених постановою Кабміну карантинних норм суб’єктами господарювання поліцейські у складі мобільних груп проводять у всіх районах області. 

Передусім, під час рейдів перевіряється дотримання режиму роботи закладів громадського харчування — кафе, барів, ресторанів, наявність розмітки для дотримання соціальної дистанції та масковий режим  у сфері торгівлі.

«Сьогодні ми виконуємо більше превентивну функцію, — зазначає заступник начальника Рівненського районного управління поліції Іван Теліга. — Якщо ж суб’єкти господарювання продовжують ігнорувати визначені обмеження, то працівники поліції складають постанови чи протоколи про адміністративні правопорушення».

До прикладу, за результатами перевірок за минулий тиждень у Рівному на власників закладів було складено 7 адміністративних протоколів.

А загалом із початку року в поліції зареєстровано 6473 повідомлення про порушення правил карантину, складено 2084 адміністративних протоколів за ч.1 ст. 44-3 КУпАП.

Крім того, на території області тривають перевірки і щодо дотримання встановлених обмежень пасажироперевізниками.

Правоохоронці звертаються до усіх громадян неухильно дотримуватися запроваджених обмежень, із розумінням до них віднестися, не піддаватися паніці та подбати про власне здоров’я та здоров’я інших.

Нагадаємо, відповідно до частини 1 статті статті 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей», а саме: за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, — тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до частини 2 вказаної статті: перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, – тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.