СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 10:03

Вараш співпрацюватиме з містами Словацької Республіки

Депутати погодили проєкт Меморандуму про співпрацю між Вараською міською радою та Посольством Словацької Республіки в Україні та уповноважили міського голову Олександра Мензула підписати Меморандум з Послом Словацької Республіки в Україні Мареком Шафіном.

Відповідне рішення ухвалили сьогодні на сьомій сесії міської ради.

Меморандум сприятиме розвитку взаємного співробітництва через обмін інформацією та досвідом, інформаційну та методологічну підтримку громадських організацій в рамках їх участі у міжнародній співпраці між Вараською міською територіальною громадою та містами Словацької Республіки.

Передбачається активізувати використання існуючих форм та способів співробітництва, обмін інформацією щодо перспектив та механізмів реалізації спільних проектів, спільний розвиток потенціалу державних установ за допомогою словацько-українського  транскордонного співробітництва та підвищення доброчесності в державних справах.

Сторони розглядають цей Меморандум як декларацію про наміри, що не веде до юридичних чи фінансових наслідків або зобов’язань для будь-кого з них.