СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 19:27

На Рівненщині правоохоронці блокували незаконне та екологічно шкідливе виробництво деревного вугілля

За процесуального керівництва Березнівського відділу Здолбунівської окружної прокуратури, в межах досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконної порубки лісу та безгосподарського використання земель (ст. 246, ст. 254 КК України), припинено протиправну діяльність з випалювання деревного вугілля на території колишнього Березнівського району.

Встановлено, що нелегальний бізнес на земельній ділянці державної форми власності, призначеній для ведення фермерського господарства, налагодили підприємці з м. Рівне та м. Березне.

25.03.2021 слідчими відділення поліції №4 Рівненського районного управління поліції ГУНП в Рівненській області, у ході проведення огляду земельної ділянки у с. Кургани, виявлено незаконне виробництво деревного вугілля, а саме 59 піролізних печей (бочок) та понад 50 тонн продукції. На момент виявлення всі бочки були завантажені сировиною, частина – працювала.

Також в ході огляду виявлено порушення пожежної безпеки – відсутня пожежна водойма, місце для відходів, пожежобезпечний склад тощо.

Крім того, на момент проведення слідчих дій, підприємці не надали дозволів на викиди в атмосферне повітря, документів на піролізні печі, сировину (дрова твердих порід), а також технічний паспорт на кожну бочку, та сертифікат її відповідності для використання.

Тривають слідчі (розшукові) дії.

Досудове розслідування проводять слідчі СВ відділення поліції №4 Рівненського районного управління поліції ГУНП в Рівненській області під процесуальним керівництвом прокурорів Здолбунівської окружної прокуратури.