СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 21:42

На лікарню у Вараші чекає реновація

Про реконструкцію мереж, капітальний ремонт приміщень лікарні, станцію переливання крові, залучення грантів говорили на ознайомчому засіданні робочої групи з підготовки медичного завдання на реновацію КНП «Вараська багатопрофільна лікарня».

Розпорядження про створення такої групи підписав Вараський міський голова Олександр Мензул, – інформують на сайті мерії.

Заступник міського голови Михайло Волинець озвучив інформацію по стану галузі охорони здоров’я у Вараській громаді за 2020 рік: які заходи з реформування вторинної ланки медичної допомоги були впроваджені, та які кошти з міського бюджету на це пішли. Зокрема, на підтримку закладу в 2020 році виділили майже 43 мільйони гривень.

Нагадаємо, що 28 серпня 2020 року Вараська міська рада прийняла рішення про реорганізацію державного закладу «Спеціалізована медико-санітарна частина №3 МОЗ України» шляхом перетворення у комунальне некомерційне підприємство «Вараська багатопрофільна лікарня», а з листопада створено юридичну особу. Тоді ж заклад було включено до Переліку закладів першої хвилі для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2. Також укладено договори з НСЗУ за пакетом – «Стаціонарна допомога пацієнтам з коронавірусною хворобою COVID-19».

Депутатам, адміністрації «вторинки» та «первинки» представили приклади розроблених медичних завдань та зразки брендбуків по реконструкції будівель лікарні.

Члени робочої групи домовилися найближчим часом розпочати активну роботу. Перед тим встановити часові рамки, затвердити графік та визначити проміжні завдання.