СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 17:34

Рівненську АЕС відвідали представники компанії “Siemens”

Рівненську АЕС відвідали представники департаменту інтелектуальної інфраструктури компанії Siemens AG в Україні, які презентували електротехнічне обладнання серії «Siprotec5».

Cпеціалісти Siemens AG ознайомили фахівців електричного цеху (ЕЦ) РАЕС із зразками сучасного мікропроцесорного обладнання релейного захисту та автоматики серії «Siprotec5», яке вже застосовується на АЕС України. Гості також презентували й інші напрацювання, які впроваджуються під час реалізації проєктів із застосуванням апаратури Siemens. У ході зустрічі обговорювались питання щодо експлуатації та технічної підтримки діючої апаратури серії «Siprotec4», що тривалий час використовується на Рівненській АЕС.

У підсумку зустрічі відзначено, що використання обладнання Siemens, зокрема мікропроцесорної апаратури нового покоління, може бути перспективним напрямом під час реалізації нових проєктів із реконструкції діючого електротехнічного обладнання та введення в роботу нових об’єктів РАЕС.

«Враховуючи власний багаторічний досвід роботи з апаратурою Siemens та приклади реалізації проєктів за участі компанії Siemens AG на АЕС України, ми розраховуємо на подальшу плідну співпрацю та розвиток партнерства за обов’язкової умови проведення тендерних процедур відповідно до чинного законодавства», – прокоментував заступник начальника ЕЦ РАЕС Микола Вайсер.