СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 22:06

У Центральній міській лікарні Рівного запустили кисневу станцію

Сьогодні надзвичайно важлива для Рівного подія – у Центральній міській лікарні відбувся запуск кисневої станції. Вона є однією з найпотужніших в Україні та за одну добу роботи може заправити чотириста балонів.

– Станцію закупили за кошти НСЗУ. За одну добу роботи можна заправити чотириста балонів – це 3000 кілограмів газоподібного кисню в добу, – говорить головний лікар закладу Євген Кучерук.
Загальна вартість кисневої станції разом з встановленням 13 мільйонів. З них понад 6 мільйонів – вартість самої станції.

Киснева станція запроектована в одну систему. Це важливо в той час, коли треба зробити технічне обслуговування, ремонт чи додавати потужності (нові бочки), то це можна буде зробити.

– Від сьогодні у нашому місті зникне проблема з поставкою кисню, адже раніше ми постійно привозили його зі Львова. Також це буде суттєва економія у порівнянні з тим, що кисень лікарня закуповувала, – наголосив міський голова Рівного Олександр Третяк. – Адже щомісяця лікарня витрачала на купівлю кисню близько мільйона гривень.

Надзвичайно важливо, що і після завершення пандемії коронавірусу ця станція забезпечуватиме киснем усі лікувальні заклади міста. Адже в різні відділення, не тільки під час оперативних втручань потрібен кисень для пацієнтів.