СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 11:21

У Рівному сьогодні вакцинували 30 медиків

Перший етап вакцинальної сесії проти COVID-19 у Рівному триває. Сьогодні новоствореною мобільною бригадою КНП “Центру ПМСД “Ювілейний” РМР, яка напередодні пройшла спеціальне навчання для проведення імунопрофілактики проти коронавірусної інфекції, продовжувались щеплення медиків у лікарні першої хвилі надання медичної допомоги у місті Рівне.

Так, на базі КНП “Центральна міська лікарня” сьогодні, 3 березня проведено вакцинацію 30 осіб.

Окрім персоналу, задіяного в наданні медичної допомоги хворим на COVID-19 в Центральній міській лікарні Рівного, щеплення отримали і одині із заступників міського голови Рівного та начальник управління охорони здоров”я Рівненської міської ради Віктор Іськів.

 Як зазначив очільник медицини Рівного Віктор Іськів:

“Дані щеплення є досить важливими. Їх однозначно необхідно проводити усім, і тим, хто уже перехворів коронавірусною інфекцією. Вакцинація допоможе подолати пандемію. Адже остаточно побороти COVID-19 одними засобами індивідуального захисту неможливо”.

Нагадаємо, що завдяки внесеним змінам до Дорожньої карти з впровадження вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, провести щеплення проти коронавірусу залишками вакцин, які передбачені для медиків, можна публічним та громадським діячам з метою популяризації вакцинальної кампанії.

За словами п. Іськіва, один флакон з вакциною містить 10 доз препарату. Після відкриття флакона вакцину можна використати протягом 6 годин. Та, якщо після щеплення медиків у відкритому флаконі залишаються дози вакцини, то таку вакцину Міністерство охорони здоров’я дозволило використовувати для вакцинації охочих громадських та публічних діячів.