СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 8:11

На Рівненщині нагородили кращих спортсменів «Інваспорту»

У Рівненському центрі «Інваспорт» відбувся урочистий захід «Наша спортивна гордість» за підсумками 2020 року. Відзначили кращих спортсменів з інвалідністю та тренерів Рівненської області.

Так, 20  кращих спортсменів з інвалідністю та 6 тренерів, відзначені у чотирьох номінаціях, з різних куточків області – Рівного, а також Рівненського, Вараського, Сарненського та Дубенського районів.

За минулий спортивний сезон вони здобули 10 золотих, 16 срібних та 5 бронзових нагород.

Серед номінацій – «Кращий спортсмен Рівненщини з видів спорту», «Кращий спортсмен Рівненшини серед молоді», «Кращий тренер Рівненської області з видів спорту з осіб з інвалідністю», «Кращий тренер Рівненської області серед молоді».

Переможців привітали та вручили їм відзнаки заступник голови ОДА Сергій Гемберг, заступник директора департаменту РАП, соціальної, молодіжної політики та спорту Віталій Ліпський та голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків Ігор Ясенюк.

«Шановні спортсмени та тренери, дякуємо вам за вашу працю, наснагу та потужні результати. Кожен з вас є гордістю Рівненщини. Ви – найкраща репрезентація і обличчя області, ми пишаємося вами. Я щиро бажаю вам ще більших перемог, міцного здоров’я та звершення всього задуманого», – звернувся до присутніх Сергій Гемберг.

Загалом спортсмени Рівненщини за 2020 рік здобули 104 медалі на Чемпіонатах  та Кубках України, а також встановили 7 рекордів України.

«Минулий рік був досить складним. Багато змагань були обмеженими, або й зовсім відмінені. Однак, невдовзі процес запуститься із новою силою, ми вже плануємо відновлення багатьох обласних змагань. Тому найбільші ваші нагороди ще попереду», – зазначив Віталій Ліпський.

ПЕРЕМОЖЦІ

НОМІНАЦІЯ № 1

«Кращий спортсмен Рівненщини з видів спорту осіб з інвалідністю

за підсумками спортивного сезону 2020 року»

БАГНЮК Уляна – майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Чемпіонка та срібна призерка чемпіонату України 2020 року. Встановила рекорд України.

ВІТЮК Марія – Дворазова чемпіонка України 2020 року з легкої атлетики серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

ГАЛІНСЬКА Галина – Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Чемпіонка та срібна призерка чемпіонату України 2020 року. Встановила рекорд України.

КУРОВ Роман – Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Дворазовий чемпіон України 2020 року. Встановив три рекорди України.

ЛАГУТЕНКО Наталія – майстер спорту України міжнародного класу з параканое серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Дворазова чемпіонка України 2020 року. Виборола ліцензію на участь у ХVI літніх Паралімпійських іграх 2021 року в місті Токіо (Японія).

НАЗАРЕНКО Олександр – Заслужений майстер спорту України з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Переможець кубка світу 2020 року. Виборов ліцензію на участь у ХVI літніх Паралімпійських іграх 2021 року в місті Токіо (Японія).

НОВАК Роман – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Чемпіон України 2020 року з метання спису. Виборов ліцензію на участь у ХVI літніх Паралімпійських іграх 2021 року в місті Токіо (Японія).

СИНЮК Микола – майстер спорту України міжнародного класу з параканое серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Дворазовий чемпіон України 2020 року. Виборов ліцензію на участь у ХVI літніх Паралімпійських іграх 2021 року в місті Токіо (Японія).

ХОРАВА Давид – майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ та II ступенів. Виборов п’яте місце на кубку світу у 2020 році. Виборов ліцензію на участь у ХVI літніх Паралімпійських іграх 2021 року в місті Токіо (Японія).

ЧЕРНОБАЙ Олександр – майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Дворазовий чемпіон України 2020 року. Встановив два рекорди України.

НОМІНАЦІЯ № 2

«Кращий спортсмен Рівненщини серед молоді

з видів спорту осіб з інвалідністю

за підсумками спортивного сезону 2020 року»

АСЄЄВ Костянтин – дворазовий чемпіон України з шашок-64 серед молоді до 23 років, дворазовий призер фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед юнаків з порушеннями зору.

БЛИЩИК Юлія – – майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Дворазова срібна призерка чемпіонату України.

ГОРБАТЮК Поліна – переможниця та срібна призерка фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед дівчат з ураженнями опорно-рухового апарату.

ІВАНЧИК Вікторія – триразова переможниця фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед дівчат з порушеннями зору.

КАПЛУН Ольга – майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Дворазова чемпіонка України.

КОБИЛИНСЬКА Дар’я – Майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Переможець кубку світу 2020 року серед юніорок.

КОВАЛЮК Анастасія – триразова переможниця фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед дівчат з порушеннями зору.

КОРЕВА Олександра – срібна призерка чемпіонату України з легкої атлетики серед жінок з порушеннями розумового і фізичного розвитку.

КУКУРУЗА Дмитро – триразовий срібний призер фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед юнаків з порушеннями слуху.

МІНАЄВ Павло – переможець та срібний призер фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед юнаків з порушеннями зору.

НОМІНАЦІЯ № 3

«Кращий тренер Рівненської області з видів спорту осіб з інвалідністю 

за підсумками спортивного сезону 2020 року»

КАМЛОЧУК Леонід Васильович – тренер з параканое, особистий тренер Миколи Синюка, Наталії Лагутенко, Марини Самчик – дворазових переможців чемпіонату України 2020 року.

РОМАНКЕВИЧ Михайло Якович – Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений тренер України з дзюдо. Почесний громадянин міста Рівне. Нагороджений орденом «За заслуги» ІІ ступеня. Особистий тренер Олександра Назаренка – переможця кубка світу, Давида Хорави та Олександра Помінова, які вибороли п’яті місця на кубку світу.

СТАНКО Світлана Олександрівна – тренер з легкої атлетики, особистий тренер Марії Вітюк та Сергія Левчика– чемпіонів України з легкої атлетики, Анастасії Левчик та Олександри Кореви – срібних призерів чемпіонату України з легкої атлетики.

НОМІНАЦІЯ № 4

«Кращий тренер Рівненської області серед молоді

з видів спорту осіб з інвалідністю

за підсумками спортивного сезону 2020 року» 

1. МАКРИНСЬКИЙ Сергій Олександрович – тренер-викладач з легкої атлетики. Особистий тренер Вікторії Іванчик, Костянтина Асєєва, Анастасії Ковалюк, Павла Мінаєва, Іванни Кучерук, Дмитра Качановського – переможців та призерів фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед спортсменів з порушеннями зору та розумового і фізичного розвитку.

2. ПОЛЮХОВИЧ Вадим Олександрович – Заслужений тренер України з пауерліфтингу. Особистий тренер Світлани Коробкової, Юлії Блищик, Андрія Миронця, Валерія Ландика, Анатолія Дерманського – переможців та призерів чемпіонату України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору, Дар’ї Кобилинської – переможниці кубка світу з пауерліфтингу серед юніорок з ураженнями опорно-рухового апарату.

3. ШЕВЧУК Олександр Васильович – тренер-викладач з волейболу серед спортсменів з вадами слуху, тренер срібних призерів фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з волейболу серед юнаків з порушеннями слуху.