СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 10:34

Інспекцією Поліського округу обстежено водойми міста Рівне

До Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшла інформація щодо факту погіршення умов існування водних біоресурсів поблизу сіл Мятин та Хорупань Дубенського району Рівненської області.

Спеціалістами Державної екологічної інспекції Поліського округу здійснено виїзд на вказане місце та відібрано пробу води для аналізу на вміст розчинного кисню у воді.

За результатами досліджень встановлено, що вміст розчинного кисню в даній водоймі становить 2,87 мг/л, що свідчить про його низький рівень (гранично допустима концентрація (ГДК) у водоймах рибогосподарського водокористування становить не менше 6 мг/л).

З метою попередження загибелі водних біоресурсів та вжиття заходів з покращенням умов їх існування дану інформацію направлено до Рівненського рибоохоронного патруля та до місцевої ОТГ.

На даний час, з підвищенням температури повітря, існує загроза щодо погіршення умов існування живих біоресурсів (задуха риби) у водоймах області. Тому, відділом інструментально – лабораторного контролю Державної екологічної інспекції Поліського округу в межах повноважень посилено заходи контролю вмісту кисню у водоймах області.

Так, зокрема спеціалістами Інспекції проведені відповідні заміри на вміст кисню у наступних водоймах міста Рівне: озеро «Басів Кут», озеро «Гідропарк», озеро парку Молоді «Лебединка» та річка Устя в ряді точок спостереження. За результатами дослідження вміст розчиненого кисню у всіх пробах води перебуває в межах норми.

У зв’язку з ситуацією що склалася, дане питання Державна екологічна інспекція Поліського округу бере під свій особистий контроль.