СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 19:20

Енергоблок №2 Рівненської АЕС планується вивести у планово-попереджувальний ремонт

Відповідно до графіка ремонтів діючих енергоблоків АЕС України та згідно з узгодженою заявкою 4 березня 2021 року планується відключення від енергомережі енергоблоку №2 Рівненської АЕС для проведення середнього планово-попереджувального ремонту, розрахованого на 45 календарних діб.

Під час ремонту проводитимуться регламенті роботи на основному обладнанні, а саме:

  • середній ремонт реактора;
  • середній ремонт турбіни ТА-3 та генератора ТГ-3;
  • капітальний ремонт турбіни ТА-4 та капітальний ремонт генератора ТГ-4;
  • поточні та капітальні ремонти парогенераторів;
  • поточні, середні та капітальні ремонти головних циркуляційних насосів (ГЦН);
  • поточний ремонт компенсатора об’єму.

У ході ремонту планується виконати основні роботи з реконструкції та модернізації, зокрема модернізацію трансформаторів некваліфікованих на сейсмічні впливи енергоблоків №№1, 2; модернізацію обладнання автоматичного регулювання, розвантаження й обмеження потужності реактора (АРМ-РОМ) на енергоблоці №2 та переведення ущільнення головного роз’єму 2ГЦН-5 на прокладки із розширеного графіту.

Також планується виконання низки понадрегламентних робіт, зокрема виконання робіт з підвищення цільності системи герметичного огородження реакторної установки; роботи щодо підвищення надійності ГЦН-317.

Розроблено та затверджено мережний графік виконання ремонтних робіт, призначено відповідальних осіб, визначено матеріально-технічні ресурси. Персонал експлуатаційних цехів та енергоремонтного підрозділу РАЕС готовий до виконання запланованих завдань.