СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 22:17

На Рівненщині планують відновити кінотеатри в районах

На Рівненщині планують відновити роботу кінотеатрів задля розвитку кіноіндустрії. В обласній адміністрації формують список місць з кінолокаціями у територіальних громадах,  пише Суспільне.

В пілотний проект входитиме закупівля обладнання та просування вітчизняного кінематографа.

На Рівненщині планують запустити пілотний проект щодо відновлення роботи кінотеатрів. Це питання обговорили керівництво Рівненської ОДА з представниками Міністерства культури та інформполітки на онлайн-нараді.

В тому числі говорили про розробку кінематографічних моделей на регіональному рівні.

“Наразі в області є лише 7 міст, де здійснюють кінопоказ. Це – Березне, Костопіль, Сарни, Дубровиця, Дубно, Вараш та Рівне, де два кінотеатри. Загалом налічується лише півтори тисячі глядацьких місць, така кількість є замалою для області”, – каже перший заступник голови обласної адміністрації Сергій Подолін.

В обласній адміністрації взялися за формування бази даних з переліком кінолокацій у територіальних громадах. Невдовзі там визначать, які громади стануть першими у пілотному створенні економічної моделі сучасного кінозалу.

У рамках проекту закуплять обладнання, в тому числі цифрові проєктори. Також планують промотувати кіно, розвивати навички кінематографістів, створити конкурентоспроможне середовище та інфраструктуру.