СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 21:02

Нардеп закликає Раду нацбезпеки накласти санкції на “Квартал 95” через співпрацю зі структурами РФ

Народний депутат Гео Лерос звернувся до Ради національної безпеки і оборони з метою перевірити ТОВ “Квартал 95” щодо пропаганди тероризму та співпраці з підсанкційними російськими структурами.

Про це він написав у понеділок, 15 лютого, й оприлюднив текст відповідного депутатського звернення у фейбуці.

“У наступному порядку денному РНБО має бути включене питання про введення санкцій щодо ТОВ “Квартал 95″ та його бенефіціарів. 10 лютого відповідне звернення я направив на секретаря РНБО”, – заявив позафракційний депутат.

Він нагадав, що програму “Ліга сміху”, яку до перемоги на президентських виборах 2019 року вів Володимир Зеленський, і який досі володіє правами на відповідну торгову марку продали російському телеканалу “СТС”, яким володіє медіахолдинг “Національна медіа група” (НМГ) та російський держбанк “ВТБ”.

Як відомо, наприкінці 2020 року Зеленський отримав від ТОВ “Квартал 95” роялті на понад 4,5 млн гривень.

“За НМГ, в тому числі, стоять структури банку “Росія”. І “ВТБ”, і банк “Росія” – під міжнародними санкціями через анексію українського Криму Росією та її причетність до конфлікту на Донбасі. Зйомки нової телепередачі відбудуться в Москві з подальшою трансляцією на російському каналі “СТС”. Цей канал із травня 2020 року долучений до санкційного списку РНБО України”, – наголосив Лерос.

Також свої заявки на участь у кастинг-фестивалі подали команди з окупованих територій України та анексованого Криму.

Нардеп підкреслив, що за інформацією видання Liga.net, крім продажу франшизи, Зеленський “продавав” покупцеві своїх сценаристів, тобто отримував окремі гроші за сценарії.

“Це означає, що команда Зеленського безпосередньо бере участь у пропаганді ОРДЛО”, – зауважив Гео Лерос.

Народний депутат звернувся до Ради національної безпеки та оборони з вимогою перевірити порушення та застосувати персональні економічні санкції до власників “Кварталу 95”.