СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 7:51

У Зеленського анонсують жорсткі рішення РНБО через загрози нацбезпеці

В Офісі президента заявляють, що загрози нацбезпеці держави, які мають бути усунуті, вимагають жорстких рішень.

В ОП зазначили, що президент Володимир Зеленський доручив секретарю РНБО Олексію Данілову почати підготовку засідання РНБО, що має відбутися у п’ятницю, 19 лютого, на Банковій. Частину питань на ньому буде розглянуто в закритому режимі.

“Загрози національній безпеці держави, які мають бути усунуті, вимагають обов’язкових жорстких рішень у межах, що визначені Конституцією України та чинним законодавством. Суспільство має бачити державу, яка абсолютно точно знає сучасні ризики та вміє реагувати на них професійно й швидко.

Очевидно також, що, на превеликий жаль, у період до 2019 року українці наочно бачили, що необхідні рішення для захисту національної безпеки, які давно назріли, з політичних міркувань відкладалися. Відсутність тоді достатньої політичної волі заклала під основи нашої державності багато мін сповільненої дії, які й потребують сьогодні системної протидії.

Для Володимира Зеленського є безумовним пріоритетом виконання конституційного обов’язку Президента із забезпечення національної безпеки держави. Рішення, які ухвалюються в результаті колегіальної роботи Ради національної безпеки і оборони, цілковито відповідають інтересам України на цьому етапі розвитку нашої держави”.