СЬОГОДНІ: Четвер, 28.03.2024, 23:55

На Рівненщині для допомоги водіям долати наслідки негоди поліцейські залучили бронетранспортер

За ініціативи керівництва поліції Рівненщини та за погодженням керівництва Національної поліції для боротьби із негодою було залучено важку броньовану техніку, а саме «БТР 80», який знаходиться на балансі роти поліції особливого призначення.

«Раніше у Рівному подібного ми не практикували, — зазначив начальник управління превентивної діяльності Руслан Жук. — Однак суворі погодні умови диктують свої правила, тож якщо маємо техніку, маємо кваліфікованих водіїв — допомагаємо всіма силами».

Зокрема, сьогодні, 11 лютого, на вулицях міста важка техніка вже буксирувала тролейбус та кілька вантажівок, які внаслідок заносу перекрили проїзну частину.

Завдяки оперативному обміну інформацією, патрульні чи поліцейські груп реагування, які перші приїжджають на повідомлення, у разі потреби викликають бронетранспортер.

Як підкреслив Руслан Жук, працівники поліції під час ускладнених погодних умов продовжують працювати у посиленому режимі: допомагають водіям на автодорогах, штовхають, буксирують, підживлюють та за необхідності регулюють дорожній рух.

Поліцейські групи реагування відділення поліції у Острозі допомогли звільнити легковий автомобіль із водяної пастки. Транспортний засіб виявили під час патрулювання. У салоні перебувала молоді сім’я із малолітньою дитиною. В результаті злагоджених дій працівників поліції, заручившись підтримкою небайдужих водіїв, автомобіль повернули на проїзну частину.

Не залишають без уваги правоохоронці також одиноких та осіб похилого віку — допомогу місцевим намагаються надавати дільничні та поліцейські офіцери громад.

А тим часом спецпризначенці відправились звільняти від снігу територію підшефного закладу. Вихованці «Рівненського обласного навчально-реабілітаційного центру» із радістю та захопленням спостерігали за поліцейськими.